8 Aralık 2017 Cuma

DİJİTAL EHLİYETİNİZ VAR MI ?


Değiştirmemiz gereken, yeni çipli nüfus cüzdanları, ehliyet, pasaport türü kimlik belgelerimiz değil kastettiğim. Yetişkinlere, çoluk çocuk, öğretmen interneti kullanan herkese lazım olabilecek bir dijital ehliyet derdim.

Avustralya'da bir teknoloji şirketi tarafından geliştirilen "öğrenciler", "anne babalar" ve "öğretmenler" için internet güvenliği, sanal iletişim konularında yeterlik geliştirme, ölçme amaçlı bir kavram dijital ehliyet. Londra Üniversitesi'nin Dijital Gelecek için Ebeveynlik girişiminin duyurusu ile haberdar oldum.

https://www.digitallicence.com.au/

Avustralya’dan, Singapur, Hong Kong ve Yeni Zelanda'ya yayılmış uygulama... Gelecek hazırlığında parmakla gösterilecek ülkeler bunlar, hiçbirşey tesadüfen olmuyor... İçerik, öğretmen, psikolog, hukukçu ve gençlerle birlikte oluşturulmuş. İnternet güvenliği hakkında bir ders programı ve sonunda küçük sınavlardan oluşan sekiz modülden oluşuyor.

Hazırladıkları dijital ehliyet quizinin bir örneği ile ne kadar "bilgi"lisiniz test edebilirsiniz.

Quiz, İngilizce, Türkçesini göremedim.

https://www.digitallicence.com.au/trial-the-quiz/

ama İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Dijital Medya ve Çocuk sitesi de bu haberi paylaşmış oradan da ayrıntılı bilgiye erişebilirsiniz.

http://dijitalmedyavecocuk.bilgi.edu.tr/2017/11/13/avustralyadan-bir-yenilik-dijital-ehliyet/



Chad Knight

Chad Knight'ın Dijital Sanat çalışmaları için aşağıdaki linke gidiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=KL_2_kxDsaE

0 yorum :

Yorum Gönder